Ställ en fråga
Ställ en fråga
BOKA TID
Ställ en fråga
Behandling

Akutfasen

Det är vanligtvis i den här fasen de flesta börjar sin behandling. Besöken kan i den här fasen vara frekventa. Fokus är på hur det känns, så målet är att reducera eller att få bort dina symptom.

Stabiliseringsfasen

Med mindre fokus på smärtan börjar vi det viktiga arbetet med att stabilisera din ryggradsfunktion. Fokus är på hur det fungerar. Stärkta muskler och bättre hållning minskar risken för återfall.

Underhållsfasen

Med en maximalt fungerande ryggrad väljer många patienter att underhålla de resultat de fått med regelbundna kontroller. Med förebyggande vård eller "Wellness" så kan tid och pengar sparas genom att man stoppar små problem från att bli stora.
Liksom när man lyfter en tung sten från foten, säger våra patienter att de får en känsla av frigörelse efter att de blivit justerade.

Leder i ryggraden som inte rör sig som dom ska kan irritera eller ”kväva” intilliggande nerver. Kiropraktiska justeringar ger rörlighet till dessa ”låsta” leder, och minskar irritation i nervsystemet. Därefter har hälsan de bästa förutsättningarna att återvända.

Många Tekniker

Ibland används en specifik, högst exakt impuls. Eller så används ett instrument för att omsorgsfullt ge energi in i leden. Eller så används ett långsamt, konstant tryck. Flera områden kan bli justerade vid samma tillfälle, eller bara ett. Ibland hörs det ett knakande ljud.

Känns Fantastiskt

Eftersom vi litar på att justeringarna hjälper kroppen att ”rätta till” sig själv, är vi skickliga. De flesta patienter vittnar om en känsla av behag och lättnad.

När allt kommer omkring, om justeringarna inte var behagliga skulle våra patienter inte återvända till de återkommande besöken som behövs för att ”träna upp” ryggen igen.

Alla Kan Dra Nytta

Barn, Pensionärer och till och med de som har genomgått operationer i ryggraden kan bli justerade. Naturligtvis anpassas justeringarna till din storlek, ålder och ditt specifika hälsotillstånd.

Ta reda på om vi kan hjälpa dig med ditt problem.

Vanliga Frågor och Funderingar

Nej. Vissa individer kan få lederna i ryggen att knaka till, men det är ingen justering. Justeringar är specifika och tar åratal av träning att bemästra. Till och med din kiropraktor måste konsultera en kollega för att bli justerad.
Nej. Man kan i princip bli justerad varje dag i flera år utan att det är något farligt. Detta under förutsättning att det finns någon nedsatt rörlighet att justera. En justering ökar rörligheten i en led som rör sig för lite. Genom justeringen så går man från ett onormalt tillstånd till ett normalt tillstånd.
Ja visst. När kiropraktorn lägger upp en behandlingsplan tar han/hon hänsyn till de unika förutsättningarna varje patient har. Det finns många sätt att justera en ryggrad på. Den metod som väljs är den som bäst passar din ålder, storlek och problem med ryggraden.
Nej. Bara de leder som rör sig för lite justeras. De fåtal leder som rör sig för mycket lämnas ifred, så att svaga muskler och ligament får en möjlighet att läka och stabiliseras.
Kiropraktik fungerar därför att du är en självläkande och självreglerande organism som kontrolleras av ditt nervsystem. Millioner av instruktioner flödar frän din hjärna, genom din ryggrad, och ut till varje organ och vävnad i din kropp. Signaler som skickas tillbaka till hjärnan bekräftar att din kropp fungerar som den ska. Nedsatt rörlighet av kotorna i ryggraden kan störa denna kommunikation genom att irritera nerverna mellan kotorna, och leda till nedsatt funktion i din kropp. Specifika justeringar av kotorna kan förbättra denna kommunikation och hälsa återvänder ofta när nervsystemet kan kommunicera effektivt med resten av kroppen.
Vissa patienter märker en nästan omedelbar förbättring. Hos andra kan det ta flera veckor eller t.o.m. månader innan man märker en förändring. Många faktorer påverkar läkningsprocessen. Hur länge har du haft ditt problem? Håller du dig till din behandlingsplan? Får du tillräckligt med vila, motion och näring? Röker du? Är din hälsa för övrigt bra? De flesta märker av tillräckliga resultat inom en kort tid som motiverar till att fullfölja våra rekommendationer.
Kontakta Kiropraktorakuten i Linköping
Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Ring oss: 013 - 10 43 00


KONTAKTA OSS
Kontakta Kiropraktorakuten i Linköping
Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Ring oss: 013 - 10 43 00


KONTAKTA OSS

Kontakta Kiropraktorakuten

Kiropraktorakuten i Linköping
Hospitalstorget 2A
582 27 Linköping
T: 013 - 10 43 00